tisdag 5 juli 2011

Nu har planeringen börjat

Ja vi är kanske inte de bästa på att planera men idag satte vi fart på Estlandsplaneringen. Vecka 29 är det sagt att vi ska åka och så får det bli. Vi kommer ta båten från Stockholm till Tallin på 15 timmar som avgår kl 18 på söndagskvällen.
Vi har flitigt tittat i SOE´s forum och sett en massa filmer och bra videos från turerna de har åkt här kommer några exempel.





Jag längtar o Calle längtar det kommer bli hur nice som helst. Som jag har drömt om detta. Först är det lite väskor och kartor och annat som måste köpas in, så det blir väl en sväng till Touratech butiken innan avfärd.

Städer som vi räknar med att besöka är:


·       RAKVERE
·       SILLAMAE
·       RYSKA GRÄNSEN
·       TARTU
·       KADILA
·       ROHU
·       VALGA/VALKA
·       OTEPÄÄ
·       UNIKULA
·       PIKASILLA
·       VÖRTSJÄRV
·       PALDILSKI



Detta är sagt om kartan och vägarna:

Kartan klassar våra vägar i fyra kategorier:

1.     wide gravelroad,
2.     gravel road,
3.     narrow gravel road
4.     unpaved road

Dessa är alla åkbara. Utöver det finns det även trail, skillnaden mellan trail och unpaved road är hårfin. Möjligtvis ett extra hjulspår.
Merparten av unpaved road är gamla ryska patrullvägar som numera består av två knappt skönjbara antydningar till hjulspår. Narrow gravel road är vad många här hemma längtar efter, dvs ett traktorspår med lite grus i botten. Allt annat är grusväg. Så med facit i hand är det bara hålla sig till till gamla ryska patrullvägar.
En helt unik sak som vi upptäckte är att alla stigar och ”unpaved road” är 100% rotfria och stenfria, så inga obehagliga kast eller andra konstigheter. Bara att gasa på.

Snart snart snart.......

Kram Jenniefer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar